Huh mistäs aloittais! Kuuma kuuma kesä on ollut ja kaikkea on tapahtunut. Aloitetaan vaikka siitä, että Nería ja rás lähti tamma-varsalaitumelle Gliti talliin Minnan huomaan :o) Kiitos tästä mahdollisuudesta saada rás leikkimään ikätovereiden kanssa.

Kävin niitä katsomassa nerían uuden omistajan kanssa (joka tietenkin oli haltioissaan oman tammansa upeasta jälkeläisestä ;o) ).

Tässä pari kuvaa siitä:

Rás sekä nerían uusi omistaja Marina Aaltio. Aika näppäräksi paketiksi tuo on kehittymässä. Eikä ihan pienikään, näemmä. (varsa siis, snorf...)

Voi rakkaus nämä hevoset on kivoja. Luonteeltaan täys kymppi kaikki :o) Ne on ihania!

Sitten niihin jymy-uutisiin! heh heh...

Sokkadís on astutettu! Hain sen tänään kotiin orin luota. Mä pidän ensi kauden kisataukoa ja päätin laittaa sukkiksen tiineeksi. Tilauksessa on tuolle meidän kohta 7 veelle oma "yksisarvinen". Saa nähä mitä luonto päättää. Virtual mate selection sanoi aika mielenkiintoisia värejä tulevaksi... Mun tuurilla (ja täysin mahdollistakin, ikävä kyllä) sieltä tulee rautiaan kirjava... Jippii...

Tuleva ylpeä isä (jos luoja suo ja siemenet itää) on tietenkin huippuori Grásteinn frá Brekku!

Grásteinn on 1. palkinnon 5-käynti ori. Kimo tietenkin (jos niitä "yksisarvisia" haluaa. Selitys; tyttäreni Nea on aina sanonut kimoja hevosia yksisarvisiksi, siitä lähtien kun puhumaan oppi. Lupasin sille oman yksisarvisen kun on kasvanut isoksi. No nyt on aika lunastaa lupaukset).

Grásteinnin omat sivut ja sukupostissa.

Tämän huippuorin rakenne on 8,33 sekä ratsastusominaisuudet 8,68! Tämä ori on ikäluokassaan maailman kolmanneksi parhaiten arvosteltu! Töltti, ravi, käynti ja laukka 8,5 sekä passi ja ratsastettavuus 9! Se on luonteeltaan aivan mahtava, mitä sen kanssa vähän olen kerennyt "seurustelemaan".

Sokkadís asuu tällä hetkellä Hallan tallissa, kunnes toisin päätetään. Enköhän minä ota sen kotiin, kun varsan vieroitus alkaa neríalla. Nería lähtee tammikuun alussa koulutukseen Kurjen Jennille ja rás jää kotiin sukkiksen kanssa. Nería muuttaa sitten koulutuksen jälkeen omistajansa luokse.

Puitteet tuolla Jatan ja Guttin tallissa on kyllä niin hyvät, että täytyy varmaan rukoilla paikkaa sukkikselle sitten varsan jälkeen. Voisi keskittyä treeniin ihan eritavalla, kuin täällä mettäteillä yksi köpötellen... Josko sitä jatkaisi kilpailua varsan jälkeen. Tamma on nuori joten kerkeehän sitä :o)

Jos sukkis saa varsan niin se voisi sitten jäädä rásin kanssa meille kotiin kasvamaan. Mä tässä vaiheessa tietenkin oletan, että sieltä syntyy kirjava tammavarsa. Saa nähdä kauan mun tuuri jatkuu :D

------------------------------------------------------------------------------------------

Omasta elämästä sen verran, että meillä on elämässä taas tapahtunut kamalia muutoksia ja me olemme "menettäneet" yhden lapsen. Yksi meille pitkäaikaisesti sijoitukseen tullut tyttö joutui meiltä lähtemään. Tämän vuoksi olemme aivan rikki eikä kilpailut saatika mikään muu voisi vähempää kiinnostaa. Jätin tuomarikokeen tekemättä sekä ratsastusmotivaatio on totaalisen hukassa. Tästä en luonnollisesti voi kertoa enempää, mutta koko perheemme on tällä hetkellä shokkitilassa ja yritämme saada omat lapsemme kestämään tilanteen. Siksi päädyin sukkiksen astuttamiseen ja välivuoteen kilpailuista. :o( En tiedä mikä satuttaa enemmän. Oman lapsen vakava sairastuminen vai tämä. Tuska ja ikävä on viiltäviä...

Seison lumihangessa sydän kylmänä
ja katson,
miten etäännyt hetki hetkeltä
yhä kauemmas,
enkä voi sille mitään.
Ehkä joskus ymmärrän.
Näin oli parempi?