Lähes 6 viikkoa lomaa takana sukkiksella. Ihan omista kiireistäni johtuen en aikasemmin lopettanut lomaa, mutta onpahan hevonen levännyt.

Pari kertaa kokeilin ratsastaa tuolla loman puolessa välissä, mutta sukkis oli sen verran epäpuhdas, että ajattelin sen antaa vielä olla.

Viime viikolla sitten aloittelin ratsastusta ja aikun ihanan virkeä ja menevä hevonen mulla olikin! Virtaa löytyi kuin pienestä kylästä. Ajattelin aloittaa ihan rauhassa. Reipasta kävelyä vain. Sain unohtaa kävelyt kyllä. Päästiin peltotielle, niin sukkis alkoi jo steppaamaan ja annoin sen sitten mennä tölttiä. Yritin mennä hidasta tölttiä, mutta voin sanoa, että ihan kuin olis höyryveturin pillit soinut ja korvista noussut savu. Sen verran lämpöisenä rouvahevonen kävi :o) Annoin sen sitten mennä. Ja sehän lähti. Laukattiin peltotiellä. Annoin vielä vähän pohkeita ja se vaan kiihdytti. Vauhtia oli hemmetisti (mun silmissä ainakin) ja sukkis menee korvat tötteröllä aivan onneissaan kiitolaukkaa. Ihanaa nähdä miten hevonen nauttii kunnon laukkapätkästä peltotiellä.

Käännyttiin sitten tien päässä ja tultiin töltillä takaisin päin. Mä ajattelin pikkasen antaa pohkeilla, että kevenis edestä. Heh, sit mentiin! Kiitos vaan Annika! Pieni vihjaus pohkeista ja poni lähti ku telkkä pesästä! Ei se mihinkään laukkaan lähtenyt. Otti lisätyn töltin! Ja mitä tekee tää... jarruttaa... :/

Toisena päivänä mentiin sitten pidempi lenkki. Käytiin kaikki askellajit läpi, passikin... Suurimmilta osin käyntiä ja laukkaa ja ravia. Töltti sieltä irtoo taas ihana puhtaasti, joten ajattelin ottaa ihan rennon maaston. Tosiaan laukkailtiin ja ravattiin paljon. Oli kivaa. :o)

Pikkuhiljaa pitäisi alkaa valmennuksissakin käymään. Syyskuussa on gaedingakeppni kisat, joihin ajattelin mennä käymään. Nähdäänpähän taas mistä pisteestä lähdetään eteenpäin. Toivottavasti ensi kausi olisi parempi. Pakkohan sen on. Ei tuon hevosen kapasiteetti tässä ollut. Ja mä opin koko ajan lisää. Tästä on suunta siis vain ylöspäin.

Tallin laittoa

Tulihan kesällä tehtyä muutakin. Tähän asti hevoset elivät "pihattotyyppisessä" ratkaisussa maapohjalla. Talliin ne suljettiin yöksi ja siellä oli lämmitys, mutta ei lattiaa. Nyt kun nería on astutettu ja varsa tulossa ensi kesänä, niin oli erittäin tärkeää saada lattia talliin. Tilattiin siis betonivalu.

1250576419_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja ukot sitä sitten väänsivät siellä.

1250576429_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kun saan aikaiseksi ottaa kuvia niin otan. Tuonne sain viemäröinnin ja vesiputkille on paikat myös. Syksyn edetessä tarkoitus on eristää ja levyttää loppuun asti koko talli sekä vetää sinne vedet + vedenlämmitin. Saan sitten talvellakin pestyä tarvittaessa hevosia.

P.s. talli on maalattu vasta puoliksi. Se tulee olemaan kokonaan vihreä niinkuin talokin. Viimeksi maalatessani hyppäsin tikkailta alas ja alla olikin lauta johon rakas aviomieheni oli jättänyt naulat paikalleen. Se ei ikinä jätä nauloja joten olin aika tyytyväinen. Naula meni jalkapohjasta lihaksen läpi ja pysähty onneks luuhun eikä rikkonut sitä. -Jalasta tulee muuten ihan helvetisti verta. -Eikä crocksit ole parhaat mahdolliset työkengät. Elämä on...