Joopa joo mistähän aloittais... Lauantaina oli ensimmäiset Suomen kolmista WR-kisoista (world ranking). Niissä kisoissa pitäisi saada se yli 5.0 jotta saa osallistua mestaruuskisoihin. Mä en jotenkin yllättynyt, kun torstaina menin illalla ratsastamaan ja ajattelin vetää "radan läpi" tuolla tiellä. Kävelin metsätielle ja ihmettelin, kun sukkiksen korva asento oli outo. En sitten ajatellut sen enempää asiaa vaan jatkoin. Lähdin ravaamaan niin sokkadís veti pään alas ja alkoi ravistamaan päätä kauheesti. Siirryin käyntiin ja sukkis käveli ihan ok, mutta toinen korva oli ihan luimussa koko ajan.

Ihmettelin sitä siinä, mutta kokeilin sitten uudestaan ravata. Ei kun sama juttu. Kauhea pään ravistus. No siinä sitten iski paniikin poikanen, että nyt tää saa jonkun ähkyn keskellä metsää. Hyppäsin selästä, löysäsin vyöt ja kuuntelin mahaa. Kuullosti ihan ok eikä sukkiskaan tehnyt mitään outoa.

Siirsin satulaa varmuuden vuoksi eteenpäin ja hyppäsin takas selkään. Käveltiin siinä joku matka ja jatkoin korvan ihmettelyä, kun oli niin luimussa että. Siis toinen korva vain.

Kokeilin taas ravata ja sukkis veti pään alas ja alkoi ravistaa päätä. Tulin samantien selästä ja tajusin, että hevosella on jotain korvassa. Kokeilin korvaa ja kurkin, että onko joku ötökkä mennyt korvaan. En mä mitään nähnyt tietenkään. Kokeilin korvaa varovasti ja sukkis veti pään ylös ja väistyi pois päin.

Kokeilin sitten siellä mettätiellä juoksuttaa sukkista ohjien varassa. Pää alas ja kauhee ravistelu. Siinä vaiheessa mulle nousi pala kurkkuun. Mun poni on kipeä.

Itkun ja naurun sekaisin tuntein lähdin taluttamaan sukkista kotiapäin ja ajattelin soittaa heti aamulla eläinlääkärille. Nauratti, koska vain mun tuurilla hevosella on korva pipi, kun on isot kisat edessä.

Perjantaina eläinlääkäri tuli ja tutki korvaa. Ei sillä tietenkään ollut semmosia vehkeitä millä olisi tarpeeksi syvälle päässyt. Niitä ei ole, koska hevosilla ei tunneta korvasairauksia. Ei niitä tavis elukkatohtori tarvikkaan. Tutkittiin ja ihmeteltiin. Soiteltiin toisille lääkäreille ja kyseltiin. Soitettiin hevossairaalaankin, mutta ei siellä kukaan osannut mitään sanoa.

Sukkiksen korva oli niin kipee, että täysin rauhoitettuna alkoi tappelemaan vastaan, kun korvaa yritettiin tutkia.

Epäillään joko tärykalvon repeytymistä, korvatulehdusta tai osumaa korvan alueella. Päädyttiin tulokseen, että hevoselle aloitettiin kipulääkitys sekä sulfakuuri. Jos ei parane nyt parissa päivässä , niin Hyvinkään hevossairaalaan nukutukseen ja tutkittavaksi.

Jotenkin en osaa edes pahemmin hysteeriseerata tai traumatisoitua, koska hei, elämä on...

Vituttaa vaan ihan helvetisti.