Nyt on kisat takana ja tänään kävin saamassa yksityisen aluevalmennustunninkin.

Aloitetaan kisoista. Sokkadís vetäs herneet nenään ja kehitti itelleen jotain laitakammoa kopissa ja riehui ensin koko matkan kisapaikalle. Tai no, silloin kun käännyttiin vasemmalle. Ja me käännyttiin usein... No paikan päällä oltiin kuitenkin suht ajoissa ja kerkesin sukkiksen taluttaa kentän läpi, ettei ihan tuntematon ole. Kenttä oli jäässä. Se oli röpelöinen ja monttuinen ja siellä oli liukkaita kohtia vasta satavan lumen alla.

Lunta tulikin sitten vaakatasossa ja se oli jäistä. Sattui muuten silmiin osuessaan hyvin...

Olin aamun toinen lähtijä ekassa luokassa joka oli 4-käynti. Ensin menin työtölttiä (pisteet: 4.0 5.5 ja 5.5). Sitten kävelin (p. 4.0, 5.0 ja 5.0) Sitten tarkoitukseni oli ravata. Sokkadis nosti kuitenkin yllättäen laukan. OIKEAN laukan ja mitä tekee tää ratsastaja tyyppi! PYSÄYTTÄÄ hevosen! Koska ratsastaja ei tajunnut taaskaan reagoida tarpeeksi nopeesti, niin tää tyyppi päätti pysäyttä hevosen ja ottaa ravin, kun oli sen näin suunnitellut. (tää tyyppi on sitten allekirjoittanut itte...)

No, siinä sitten parin huonon aloituksen jälkeen saatiin ravi, joka rikkoutui ekassa kaarteessa (se jäinen kohta, johon rikkoi vissiin 99% kilpailijoista). Ravattiin kuitenkin koko kierros, huonoa ravia joka ei edes tuntunut kivalta vaan oli semmoista varovaista töks töks menoa (p. 3.5, 4.5 ja 3).

Noh ravin jälkeen olin suunnitellut sen laukan. Tässä vaiheessa hevosen jalat oli ilmeisesti jo kipeenä, koska sokkadís pukitti! Ja se ei ole ikinä pukittanut. Kaikkea muuta ollaan kokeiltu, muttei pukittamista!

Laukan nosto onnistui hyvin pukittamista ja väärää laukkaa lukuunottamatta. Katsoin vielä, että voi jee, mennään jopa oikeeta laukkaa. Jep jep pisteet kertoo kaiken. Väärä laukka tietty rikkoutui ekaan kaarteeseen ja sitten mentiikin kaikkea muuta kuin laukkaa. (p. 0, 0 ja 1) säälipiste. Mentiin me oikeeta laukkaa 5 askelta :D

Tähän perään piti ottaa lisättytöltti. Olisi tietysti helpottanut, jos olisi saanut edes töltin... Joo mentiin me lisättyä tölttiä noin 50m. (p. 3.0, 1.5 ja 1) Sitten ei menty enää mitään. Käveltiin.

No sitten tuli muut lajit väliin ja me saatiin levätä muutama tunti ennen T2:sta. Tämä oli valmentajani villi ehdotus. No mähän olen yllytyshullu, joten sinnehän me mentiin.

Ensin mentiin puoltoista kierrosta vapaavalintaista tempoa tölttiä. Se meni aika jännittyneesti, mutta meni kuitenkin. (p. 4, 4 ja 4). Seuraavaksi PITI mennä työtölttiä, mutta me hosuttiin joten mentiin keskitempoa. (p. 3.5, 4.0 ja 4.0). Sitten vaihdettiin suunta ja mentiin vapainohjin tölttiä. Voi mun pikku töpötintä :o) Siinä se vaan mennä töpötti. Ei se kauheen eleganttia ollut, mutta koko kierroksen se tölttäs. Ihmetteli vaan, kun äiti ei pitänyt ohjilla tukea pikkurinsessan suusta. (p. 4.0, 5.5 ja 5.5). Me sitten vedettiin T2 enkat ja voitettiin! Saatiin oikein palkintokin. Oli siis ihan kivaa huolimatta ihan järkyttävästä kelistä.

Lunta tuli yli 10cm päivän aikana. Oli ihan hirveetä ajaa kotiin ja kiitettiin järkeämme, kun oltiin viikkoa aikasemmin ostettu maasturi. Ei oltais mammabiilillä kotiin hengissä selvitty.

Tänään taas todistettiin, miten kiva ja turvallinen tommonen maasturi on vetojuhtana. Tiet on ihan muussia ja jos ei ole neliveto päällä niin jumiin jää. Kiitettiin siis tänäänkin itseämme hyvästä autokaupasta :o)

Tänään kävin aluevalmennuksessa, joka jäi opettajan sairastumisen takia viimeksi väliin. Sokkadís on ollut jo viikon tosi vaisu ja jo puolentunnin ratsastuksen jälkeen se alkoi olemaan todellista siirapissa tarpomista. Ei enää jaksanut. Lopetettiin sitten siihen ja tultiin tulokseen, että ruokintaa vähän muutetaan ja sukkis ottaa nyt viikon loman. Katsotaan palautuuko, jos ei niin sittenhän se on elukkatohtorin heiniä ihmetellä missä vika. Toivotaan nyt kuitenkin, että jumalaton karvanlähtö ja kiima aiheutti tämän väliaikaisesti.

Valmennuksesta sain kuitenkin uusia kiksejä ja siitä on hyvä taas jatkaa loman jälkeen.