4 päivää lepoa takana. Ja lunta sataa. 3 päivän loman jälkeen mun piti eilen mennä ratsastamaan. En sitten mennyt, kun teitä ei aurattu (lunta sato siis koko illan ja yön vielä). Meillä ei todellakaan ole mitään tilsakumeja. Eikä sitä maneesia...

Menin tänään ratsastamaan vaikka lunta alkoi tulemaan taas taivaan täydeltä. Tiet oli kuitenkin aamulla aurattu, joten ei ollut niin paljoa lunta tiellä.

Se miksi varon ratsastamasta näillä keleillä johtuu tasan siitä, että hevoselle tulee hirveet tilsat ja tuolla lumen alla on jäätä. Tänäänkin heti selkään menon jälkeen paineltiin 3km töltillä. Sitten kun lopetettiin hommat, niin hyppäsin selästä ja käveltiin kotiin. En halua ottaa riskiä, että hevonen taittaa jalkansa tai murtaa jotain kaatuessaan. Sitä on vanhemmiten tullut varovaisemmaksi. Ensin pekkää omasta puolesta. Sitten kun omapuoli on kunnossa niin alkaa stressaamaan sitä, että kuinka kallis hevonen on ja kuinka helvetin kallista se on hoitaa! (Ja kun justiinsa olen maksanut 173€ koiranpennun maitohampaan poistosta, niin en todellakaan halua tietää paljon hevosen hoito maksaa).

Meillä on mennyt ennen vapaapäiviä ihan hyvin. Sukkis hakee kovasti muotoa, mutta vetää helposti porot nokkaan ja nokka taivasta kohti. Tuo otus ei osaa rentoutua, kuin löysin ohjin kävelyssä.

Tänään mä sitten vuorostani vedin porot nokkaan. Se paino kuolaimelle koko ajan. Tai no lähinnä vaan roikkui. Sitten kun puristin pohkeilla, että lopeta roikkuminen niin se veti kaulan kaarelle TOISEEN SUUNTAAN! Mun hermorakenne ei taas riittänyt levon jälkeiseen iditiomismiin (onks tää sana?) vaan annoin kiukkuperseelle löysät ohjat. Tosin käskin sen tehdä töitä, mutta ilman ohjia. Siinähän menee miten päin menee, mutta ihan saatanan varmasti menee töltillä.

Ja sehän meni :o) Töltättiin sitten kilometrin verran ilman ohjia. Oli muuten pää alhaalla ;o) Pikkasen tuo ihmetteli, että mitä tapahtuu, mutta kiltisti tölttäs. Heh heh, ihana hevonen.

Välillä on ihan hyväkin vissiin heittää "hanskat tiskiin" ja antaa hevosen näyttää, kun se näköjään paremmin tietää, miten mennään... Mihin mua tässä kohta enää tarvitaan. Heppa voi mennä baanalla kisat läpi ilman minuakin. Mä voin sitten istuskella keinuhevosen selässä ja leikkiä kilparatsastajaa sillä. Meneepähän muodossa.

Lauantaina on aluevalmennus. Josko siellä saa kuulla kunniansa sitten taas. Voin vaikka oppiakkin jotain.