Nyt on ihan pakko tulla purkautumaan. Kävin tänään, viikon tauon jälkeen siis, ratsastamassa. Tia lähti mukaan ja meni tallin shettiksellä (joka on siis aivaan sairaan ihana. Nyt sillä oli kengät hokeilla jalassa. Semmoset viimeyönä sulatettujen tinakenkien kokoiset).

No jaa. Siis mentiin maastoon. Tehtiin semmonen lyhyt reissu. Koska oli tilsakeli niin mentiin ravia-käyntiä-ravia-käyntiä. Teki ihan hyvää ottaa pieniä pätkiä tuolla tyylillä. Hepoilla oli ihan hirveesti virtaa ja vauhti sen mukaista. Tian shettis heitti pari pukkia ja laukkas innoissaan. (ihana). Oltiin jo menossa tallille päin, kun Tia tuli laukalla meidän perässä. Sokkadis totesi, että ohi ette mene ja lisäs vauhtia. Sillä hetkellä menin tölttiä. Sitten se siirtyi raviin ja yhtäkkiä totesin, että ei hemmetti enää ravia mennä. Tia huus siinä vierellä, että mitä se sokkadis menee, kun ei toi oikeen oo raviakaan. Itse jo arvasin, mutta kysyin vielä Tialta, että miten sen jalat menee. !En nää"! Se vastas ja mä sitten kysyin, että meneekö samanpuolen jalat samaantahtiin eteen taakse? "JOO"! Voi vittu, se menee passia! Mun 4-käynti hevonen menee PASSIA!! Mitä on tapahtunut?!?! Pidin ohjia aluksi aika kireellä. Löysäsin vähän ja vauhti kiihtyi. Otin uudestaan kiinni, että ei nyt ihan mahottomiksi ruveta. Mietin tuossa, että jos olisin antanut löysää niin mitä sitten? Olisiko se täräyttänyt elämänsä passit siihen vai mitä ihmettä. Olisiko sokkadis hermostunut otteiden hölläämisestä ja pysähtynyt?

Sokkadis hermostuu jos sillä ei ole "ohjaajaa". Eli sillä pitää olla hyvin määrätietoinen ratsastaja tai se hermostuu. Tuntuu, että rouvalta pakka levii, kun käveltäis löysin ohjin maastossa. Ei, ei se semmonen käy. On oltava johtaja tai ei ollenkaan. Vaikka en kyllä valita. Mä RAKASTAN tota hevosta. Se on ihanan herkkä avuille ja se on niin kiltti. Sillä on viikko lomaa ja mä lähden maastoon. Ei olis onnistunu vanhoilla hevosilla...