Elämä alkaa voittamaan ja vihdoinkin päätin kirjoittaa näyttelyraporttia.

Ensinnäkin iso kiitos Annika Kyrklundille joka esitti tytöt :o) Hienosti meni. Uskomattoman pitkä pinnainen ja rauhallinen esittäjä. Voin todellakin suositella. Mulla olis palanu päreet tai sit olisin oksentanut jossain ojan pohjalla jännityksen takia ;o)

Parhaimmat naurut sain, kun tytöt kävi mittauksessa. Äiti ja tytär ovat ihan saman kokoisia! Säkä 140cm ja lautaskork. 139cm!

Nería esiintyi hienosti eikä käyttäytynyt ihan niin kauheella tavalla, kuin odotin sen käyttäytyvän. Nería sai hyvät rakenne pisteet. Paljon enemmän kuin uskalsin toivoa edes. Passia se ei ikävä kyllä esittänyt. Sekin siltä olisi löytynyt.

Nerian rakennepisteet oli 7,84!! Ja se palkittiin toisella palkinnolla!

Arvostelu:

Mitat (cm):

140   139   64   146   28,0   17,5  

Kaviomitat:

Ve 7,5   Vt 7,8  


Rakenne: 7,84


Pää : 8,0
   Hyvin sijoittuneet korvat  

Kaula/säkä/lapa : 7,5
   Ryhdikäs   Lyhyt   Alakaula  

Selkä ja takaosa: 8,0

Sopusuhtaisuus : 8,0

Jalkarakenne: 8,0
   Kuivat jänteet  

Jalka-asennot: 8,0

Kaviot: 8,0
   Tasainen pinta  

Jouhet: 7,0

Loppulause:  
  Käynti on hyvä. Töltti on keskiverto. Ravi on keskiverto. Passia ei näyttänyt.
Laukka on keskiverto. Hyvä ryhti. II-palkinto

Sokkadísilla ei mennyt ihan yhtä hyvin :o(

Torstai iltana mentiin Ypäjälle ja Annika ratsasti sukkiksen radalla. Ne meni ihan sairaan hyvin! Sokkadís meni ihan puhtaasti ja se oli saanut lisää vauhtia ja laajuutta liikeisiin. Tyytyväisenä hyräilin katsellessani. Ei olisi pitänyt nuolaista ennenkuin tipahtaa...

Perjantai aamuna kävelytin tytöt ja ne oli ihan ok. Iltapäivällä mittauksiin mentäessä ihmettelin, että ihan kuin sukkiksen jalka olisi arkonut. Ei sitten kuitenkaan mitään näkynyt, joten ei alettu stressaamaan.

Vähän myöhemmin karsinassa aloin harjaamaan sitä ja siirsin sitä sivulle. Silloin siltä meni jalka "alta". Mun maailma meinas romahtaa. Oli pakko mennä kertomaan Annikalle, että sukkis ontuu. No Annikalta oli juuri jäänyt pari ontuvaa hevosta pois näyttelystä, joten se toteskin, että heh heh helvetin huono vitsi. Yritin siinä reippaana niellä itkuani, että ikävä kyllä mä en nyt vitsaile. Eikun hevonen ulos karsinasta ja pihalle pyörittämään.

Se tosiaan arkoi toista takastaan kääntyessään oikealle. Ei kuitenkaan ontunut eikä näyttänyt muitakaan merkkejä kipeestä jalasta suoralla ravattaessa. Ajateltiin, että sillä on pakko olla lihakset jumissa karsinassa seisomisesta. Kotona kun se ulkoilee enemmän kuin seisoo karsinassa. Hieroin sitä siinä ennen rakennearvostelua. Vaikutti ihan ok olevalta.

Rakenteesta sukkis saikin 7,68 joka oli ihan odotettu.

Ratsastusarvosteluun mentäessä totuus iski aika kovalla kädellä :o( Sukkis oli ihan epäpuhdas, eikä se esittänyt juuri muuta kuin possupassia. Mä ajattelin, että multa lähtee järki. Ei ihan halpaa lystiä kokonaisarvosteltavien näyttelyreissut meinaan...

Arvostelun jälkeen kävin yötä myöten taluttelemassa sukkista. Edelleen uskoin, että sillä on lihakset jumissa.

Sunnuntain ratsastusarvostelun uusinnassa sukkis oli virkeempi, mutta täysin epäpuhdas :o( Videoin koko shown ja joka kerta kun kelaan uudestaan ja uudestaan, niin se näyttää karmeemmalta. Ei sukkis ontunut, mutta voi luoja, miten huonosti se meni. Tietenkin, kipeellä jalalla! Tallille päästyämme eläinlääkäri tuli katsomaan ja silloin todettiin, että sukkis arkoo niveliä toisessa takasessa. Mä olin ihan paskana. Ihan varma, että sillä on kaikki mahdolliset kinnerpateista luusyöpään...

Ratsastusarvostelusta ei saatu mitään muuta kuin 6,95. Sukkis sai 3 palkinnon, mutta en suostunut kantakirjaamaan sitä kolmosella. Hemmetti, kun se pystyy parempaankin. En tiedä vielä vienkö sitä koskaan näyttelyyn uudestaan. Aika näyttää.

Arvostelu:

Mitat (cm):

140   139   67   146   28,0   17,5  

Kaviomitat:

Ve 7,7   Vt 7,6  

Kokonaispisteet: 7,25


Rakenne: 7,68

Ratsastusominaisuudet: 6,95


Pää : 7,5
   Kuiva   Kovera nenä  

Kaula/säkä/lapa : 8,0
  Kapea pään ja kaulan liittymä

Selkä ja takaosa: 8,0
   Leveä selkä   Symmetrinen lautanen  

Sopusuhtaisuus : 7,5

Jalkarakenne: 7,5

Jalka-asennot: 8,5
   Kommentit takajaloista: Suorat  

Kaviot: 7,0
   Latteat  

Jouhet: 8,0

Töltti: 7,0
   Passitahtinen   Matalat liikkeet   Ei vauhtia  

Ravi: 7,5
   Hyvä tahti   Liian hidas  

Passi: 5,5

Laukka: 7,0
   Raskas   Liitoa puuttuu  

Ratsastettavuus: 7,5

Yleisvaikutelma: 7,0
   Jäykkä ja matala pään asento   Pienet liikkeet  

Käynti: 7,5

Hidas töltti: 7,0

Hidas laukka: 7,5

Nyt tytöt on kotona laitumella ja kasvattelevat masuunsa onneissaan. Sokkadísin jalka ei eilen maanantaina ollut enää kipee. Ei arkonut painaessa eikä lähtenyt alta, kun pyöritin narun päässä sitä. Se oli todennäköisesti iskenyt jalan betoni seinään piehtaroidessaan ja kipeytynyt sen takia. Ei voi muuta sanoa, kuin että ELÄMÄ ON!!!! Mun tuuria...